Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Croissant krans met spinazie

Lekkere snack van croissantdeeg gevuld met kip, spinazie en feta in de vorm van een krans
Ingredienten
2 blikken croissantdeeg a 6 stuks 200 gr kipfilet 250 gr spinazie (a la creme) uit de vriezer 50 gr feta kaas Snuf oregano Snuf cayenne peper Peper en zout 1 ei 1 uitje Olie om te bakken 3 eetlepels pijnboompitten
Materialen
Bakplaat met bakpapier Kopje of glas
Bereiding
Snijd de kip in kleine blokjes van ca 1 bij 1 cm. Verhit een beetje olie in een pan. Bak de kip blokjes 3 minuten aan en schep daarna uit de pan. Snipper de ui en bak in dezelfde pan lichtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat ontdooien en slinken. Doe het mengsel in een vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er uit. Schep de stukjes kip door het spinaziemengsel met de pijnboompitten en breng op smaak met wat peper, zout, oregano en een klein snufje cayenne.
spinazie krans 01
spinazie krans 01
spinazie krans 01
Verwarm de oven op 180 graden. Haal het croissant deeg uit de blikken en haal de driehoeken los. Zet het kopje of glas in het midden van een bakplaat met bakpapier en leg de deeg driehoeken er rond om heen als een cirkel. Laat ze steeds een stuk overlappen en druk de naden iets aan. Verdeel het kip spinaziemengsel over de binnenste ring. Kruimel de feta er over. Vouw de punten deeg over de vulling en vouw en druk ze iets onder de krans vast. Klop het ei los en bestrijk het deeg van de kans hier van. Bak de croissantkrans ongeveer 20 min in het midden van de oven mooi bruin.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×