Croissant krans met spinazie

Lekkere snack van croissantdeeg gevuld met kip, spinazie en feta in de vorm van een krans
Ingredienten
2 blikken croissantdeeg a 6 stuks 200 gr kipfilet 250 gr spinazie (a la creme) uit de vriezer 50 gr feta kaas Snuf oregano Snuf cayenne peper Peper en zout 1 ei 1 uitje Olie om te bakken 3 eetlepels pijnboompitten
Materialen
Bakplaat met bakpapier Kopje of glas
Bereiding
Snijd de kip in kleine blokjes van ca 1 bij 1 cm. Verhit een beetje olie in een pan. Bak de kip blokjes 3 minuten aan en schep daarna uit de pan. Snipper de ui en bak in dezelfde pan lichtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat ontdooien en slinken. Doe het mengsel in een vergiet en druk met een bolle lepel het vocht er uit. Schep de stukjes kip door het spinaziemengsel met de pijnboompitten en breng op smaak met wat peper, zout, oregano en een klein snufje cayenne.
spinazie krans 01
spinazie krans 01
spinazie krans 01
Verwarm de oven op 180 graden. Haal het croissant deeg uit de blikken en haal de driehoeken los. Zet het kopje of glas in het midden van een bakplaat met bakpapier en leg de deeg driehoeken er rond om heen als een cirkel. Laat ze steeds een stuk overlappen en druk de naden iets aan. Verdeel het kip spinaziemengsel over de binnenste ring. Kruimel de feta er over. Vouw de punten deeg over de vulling en vouw en druk ze iets onder de krans vast. Klop het ei los en bestrijk het deeg van de kans hier van. Bak de croissantkrans ongeveer 20 min in het midden van de oven mooi bruin.
123 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.