Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Crostini met paddenstoelen en perensalsa

Knapperig brood met cantharellen, geitenkaas, pecannoten en frisse perensalsa
Ingrediënten
1 peer
½ eetl honing
1 eetl citroensap
100 gr cantharellen, in vieren gesneden
1 eetl balsamicoazijn
1 (stok)brood in 8 sneetjes
Handje rucola
50 gr zachte geitenkaas
1 eetl pecannoten, grof gehakt
2 eetl boter
 
Bereiding
Bak het (stok)brood in de oven of in een droge koekenpan knapperig. Schil de peer en snijd in hele kleine blokjes. Meng met de honing en citroensap. Bak in een pannetje de cantharellen 3 minuten samen met 1 eetl balsamicoazijn. Besmeer de broodjes met een beetje boter. Verdeel een beetje rucola over het brood. Daarop schep je de gebakken cantharellen, perensalsa, geitenkaas en pecannoten. Serveer lauwwarm. Je kunt ze voor het serveren ook nog even een beetje opwarmen in de oven.
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes