Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Crostini met paddenstoelen en perensalsa

Knapperig brood met cantharellen, geitenkaas, pecannoten en frisse perensalsa
Ingrediënten
1 peer
½ eetl honing
1 eetl citroensap
100 gr cantharellen, in vieren gesneden
1 eetl balsamicoazijn
1 (stok)brood in 8 sneetjes
Handje rucola
50 gr zachte geitenkaas
1 eetl pecannoten, grof gehakt
2 eetl boter
 
Bereiding
Bak het (stok)brood in de oven of in een droge koekenpan knapperig. Schil de peer en snijd in hele kleine blokjes. Meng met de honing en citroensap. Bak in een pannetje de cantharellen 3 minuten samen met 1 eetl balsamicoazijn. Besmeer de broodjes met een beetje boter. Verdeel een beetje rucola over het brood. Daarop schep je de gebakken cantharellen, perensalsa, geitenkaas en pecannoten. Serveer lauwwarm. Je kunt ze voor het serveren ook nog even een beetje opwarmen in de oven.
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette