Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crostini met paddenstoelen en perensalsa

Knapperig brood met cantharellen, geitenkaas, pecannoten en frisse perensalsa
Ingrediënten
1 peer
½ eetl honing
1 eetl citroensap
100 gr cantharellen, in vieren gesneden
1 eetl balsamicoazijn
1 (stok)brood in 8 sneetjes
Handje rucola
50 gr zachte geitenkaas
1 eetl pecannoten, grof gehakt
2 eetl boter
 
Bereiding
Bak het (stok)brood in de oven of in een droge koekenpan knapperig. Schil de peer en snijd in hele kleine blokjes. Meng met de honing en citroensap. Bak in een pannetje de cantharellen 3 minuten samen met 1 eetl balsamicoazijn. Besmeer de broodjes met een beetje boter. Verdeel een beetje rucola over het brood. Daarop schep je de gebakken cantharellen, perensalsa, geitenkaas en pecannoten. Serveer lauwwarm. Je kunt ze voor het serveren ook nog even een beetje opwarmen in de oven.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×