Entrecote met salsa

Stoer gerecht van gebakken entrecote met broccolipuree en een pittige salsa, ook lekker voor de Kerst

Ingredienten
2 stuks entrecote
boter of olie om te bakken
250 gr broccoli, in kleine roosjes
1 bouillontablet
peper en zout
1 kleine rode chilipeper
1 sjalotje
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
125 gr tomaatjes
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Hak het sjalotje, knoflook en rode peper heel fijn en schep door de tomaatjes. Voeg een scheutje olie, azijn en wat peper en zout toe. Dek het kommetje af en laat minimaal een half uur marineren. Kook de broccoli in een pan met water en bouillontablet in ca 7 minuten gaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Pureer de broccoli fijn met een staafmixer en voeg een beetje van het kookvocht toe tot er een smeuïge puree ontstaat. Houd deze warm in een pan met deksel.
 
entrecote salsa 01
entrecote salsa 01
entrecote salsa 01
entrecote salsa 01
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat boter of olie in een pan en laat goed heet worden maar niet verbranden. Schroei het vlees dicht aan alle zijdes en bak daarna nog ongeveer 2 minuten (afhankelijk hoe roze je hem wil van binnen). Laat de entrecotes daarna een paar minuten rusten in een stukje aluminium. Voeg ondertusen een klein scheutje water toe aan de pan en breng aan de kook en roer de aanbaksels van het vlees los en laat indikken tot een jus. Schep wat van de broccoli puree op een bord. Leg het vlees er half bovenop met een beetje jus en schep er wat tomatensalsa over.
 
Vind je dit leuk?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!