Entrecote met salsa
Stoer gerecht van gebakken entrecote met broccolipuree en een pittige salsa, ook lekker voor de Kerst
Ingredienten
2 stuks entrecote
boter of olie om te bakken
250 gr broccoli, in kleine roosjes
1 bouillontablet
peper en zout
1 kleine rode chilipeper
1 sjalotje
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
125 gr tomaatjes
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Hak het sjalotje, knoflook en rode peper heel fijn en schep door de tomaatjes. Voeg een scheutje olie, azijn en wat peper en zout toe. Dek het kommetje af en laat minimaal een half uur marineren. Kook de broccoli in een pan met water en bouillontablet in ca 7 minuten gaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Pureer de broccoli fijn met een staafmixer en voeg een beetje van het kookvocht toe tot er een smeuïge puree ontstaat. Houd deze warm in een pan met deksel.



