Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde kiprolletjes met notenkorst

Kip gevuld met een mengsel van champignons en spek en een krokante korst van walnoten

Ingrediënten 
250 gr champignons
4 kipfilets
124 gr spekjes
1 rode ui
100 gr walnoten
1 eiwit
snufje peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui en de champignons fijn. Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg na een paar min de ui en de champignons toe. Laat nog 5 min bakken. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de kipfilets open. Leg er een stuk plastic folie overheen en sla met een deegroller het vlees wat platter.
 
gevulde kiprol 01
gevulde kiprol 01
gevulde kiprol 01
Verdeel het champignon mengsel over de kip en rol voorzichtig op. Steek de rollen vast met een prikker en leg in een ovenschaal. Bestrijk de bovenzijde van de kiprolletjes met een beetje van het eiwit.
 
gevulde kiprol 01
gevulde kiprol 01
gevulde kiprol 01
Hak de walnoten grof en meng door de rest van het eiwit. Verdeel het mengsel over de kip en druk ietsjes aan zodat het goed blijft zitten. Zet de kip 25 minuten in de oven. Lekker met krieltjes en groenten.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×