Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Granenrepen met banaan

Gezond tussendoortje van zelfgemaakte granenrepen met granen, banaan en kokos
Ingrediënten 
150 gr ontbijtgranen (zonder suiker)
150 gr dadels (ongeveer 8 tot 10 stuks)
2 bananen
4 eetl honing
40 gr kokosrasp
1 theel kaneel
2 eetl citroensap
 
Materialen
Keukenmachine
Bakvorm of ovenschaal met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de banaan met kaneel, citroensap en honing in een keukenmachine of blender en maal helemaal fijn. Snijd de ontpitte dadels in stukjes en voeg toe aan de bananenpuree en pureer mee.
 
muslireep 01muslireep 01muslireep 01
De dadels hoeven niet helemaal fijn gemalen te worden. Schep de granen samen met de kokos door de bananenpuree. Bekleed een ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het mengsel er op.
 
muslireep 01muslireep 01muslireep 01
Strijk het mooi uit tot ongeveer 2 cm dikte. Zet de vorm ongeveer 25 min in de oven. Als de mueslirepen nog warm zijn, zijn ze nog zacht en het beste te snijden. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgedekte doos.
 
Deze granenrepen worden niet heel erg knapperig en blijven nog een beetje zacht.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×