Granenrepen met banaan
Gezond tussendoortje van zelfgemaakte granenrepen met granen, banaan en kokos
Ingrediënten
150 gr ontbijtgranen (zonder suiker)
150 gr dadels (ongeveer 8 tot 10 stuks)
2 bananen
4 eetl honing
40 gr kokosrasp
1 theel kaneel
2 eetl citroensap
 
Materialen




Keukenmachine
Bakvorm of ovenschaal met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de banaan met kaneel, citroensap en honing in een keukenmachine of blender en maal helemaal fijn. Snijd de ontpitte dadels in stukjes en voeg toe aan de bananenpuree en pureer mee.
 



De dadels hoeven niet helemaal fijn gemalen te worden. Schep de granen samen met de kokos door de bananenpuree. Bekleed een ovenschaal of brownievorm met bakpapier en verdeel het mengsel er op.
 



Strijk het mooi uit tot ongeveer 2 cm dikte. Zet de vorm ongeveer 25 min in de oven. Als de mueslirepen nog warm zijn, zijn ze nog zacht en het beste te snijden. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een afgedekte doos.
 
Deze granenrepen worden niet heel erg knapperig en blijven nog een beetje zacht.