Griekse salade in filodeeg

Leuk om te presenteren; bakjes van filodeeg gevuld met een Griekse salade en pittige gamba's
Ingredienten
3 vellen filodeeg
50 gr boter
2 eetl zwarte olijven
125 gr cherrytomaatjes
75 gr fetakaas
¼ komkommer
Scheutje olijfolie
½ theel oregano
100 gr gamba's, gekookt en gepeld (met of zonder staartje)
Snufje cayennepeper
 
Materialen
4 ovenschaaltjes van ca 10 - 12 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Ontdooi eventueel het filodeeg. Ik leg het filodeeg tijdens het ontdooien altijd onder een iets vochtige theedoek, dit verkleint de kans op scheuren. Smelt de boter en vet de ovenschaaltjes in. Bestrijk ook de vellen filodeeg een voor een in met boter en snijd deze in vieren zodat er 12 kleine vierkantjes ontstaan. Leg 3 stukjes filodeeg scheef op elkaar zodat er een soort stervorm ontstaat. Duw deze voorzichtig in de ovenschaaltjes zodat er een mooi bakje ontstaat.Zet de vormpjes ongeveer 20 min in de oven.
 
griekse salade in filodeeg 01
griekse salade in filodeeg 01
griekse salade in filodeeg 01  
 
      Maak ondertussen de salade; halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer en feta in stukjes en meng door elkaar. Schep de olijven er door en voeg een scheutje olijfolie en de oregano toe. Bak de gamba's met een beetje cayennepeper in ongeveer 3 min in een koekenpan mooi bruin. Haal de filodeeg bakjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Schep wat salade er in en verdeel de gamba's er over.
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.