Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse salade in filodeeg

Leuk om te presenteren; bakjes van filodeeg gevuld met een Griekse salade en pittige gamba's
Ingredienten
3 vellen filodeeg
50 gr boter
2 eetl zwarte olijven
125 gr cherrytomaatjes
75 gr fetakaas
¼ komkommer
Scheutje olijfolie
½ theel oregano
100 gr gamba's, gekookt en gepeld (met of zonder staartje)
Snufje cayennepeper
 
Materialen
4 ovenschaaltjes van ca 10 - 12 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Ontdooi eventueel het filodeeg. Ik leg het filodeeg tijdens het ontdooien altijd onder een iets vochtige theedoek, dit verkleint de kans op scheuren. Smelt de boter en vet de ovenschaaltjes in. Bestrijk ook de vellen filodeeg een voor een in met boter en snijd deze in vieren zodat er 12 kleine vierkantjes ontstaan. Leg 3 stukjes filodeeg scheef op elkaar zodat er een soort stervorm ontstaat. Duw deze voorzichtig in de ovenschaaltjes zodat er een mooi bakje ontstaat.Zet de vormpjes ongeveer 20 min in de oven.
 
griekse salade in filodeeg 01
griekse salade in filodeeg 01
griekse salade in filodeeg 01  
 
      Maak ondertussen de salade; halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer en feta in stukjes en meng door elkaar. Schep de olijven er door en voeg een scheutje olijfolie en de oregano toe. Bak de gamba's met een beetje cayennepeper in ongeveer 3 min in een koekenpan mooi bruin. Haal de filodeeg bakjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Schep wat salade er in en verdeel de gamba's er over.
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s