Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip uit de braadpan

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Ingrediënten
75g spekblokjes
1 hele kip
200 ml Chardonnay
300g prei
500g vastkokende aardappeltjes in de schil
300g winterwortel
1 theel tijm
1 theel paprikapoeder
Peper en zout
 
Materiaal
Braadpan
 
Bereiding
bak eerst de spekjes knapperig in de braadpan. Bekruid ondertussen de kip rondom met de paprikapoeder, peper en zout. Haal de spekjes uit de braadpan en bak daarna de kip goudbruin in het vet van de spekjes. Wanneer de kip in zijn geheel een goudbruine kleur heeft, dan mag de Chardonnay naast de kip toegevoegd worden. Doe de deksel op de pan en laat het 30 min. zachtjes sudderen. Draai de kip af en toe om. Terwijl de kip suddert kan de prei, wortels en aardappels gewassen en in grove stukken gesneden worden. Als de tijd voorbij is mag de groente, aardappels en spekjes naast de kip toegevoegd worden. Kruid de kip e.d. wat extra bij en voeg de tijm toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het nu 45 min. stoven. Schep een paar keer de groente en aardappels om.
 
Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip