Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip uit de braadpan

Lekkere hele kip met wortel, prei en aardappel uit de braadpan gestoofd in witte wijn

Ingrediënten
75g spekblokjes
1 hele kip
200 ml Chardonnay
300g prei
500g vastkokende aardappeltjes in de schil
300g winterwortel
1 theel tijm
1 theel paprikapoeder
Peper en zout
 
Materiaal
Braadpan
 
Bereiding
bak eerst de spekjes knapperig in de braadpan. Bekruid ondertussen de kip rondom met de paprikapoeder, peper en zout. Haal de spekjes uit de braadpan en bak daarna de kip goudbruin in het vet van de spekjes. Wanneer de kip in zijn geheel een goudbruine kleur heeft, dan mag de Chardonnay naast de kip toegevoegd worden. Doe de deksel op de pan en laat het 30 min. zachtjes sudderen. Draai de kip af en toe om. Terwijl de kip suddert kan de prei, wortels en aardappels gewassen en in grove stukken gesneden worden. Als de tijd voorbij is mag de groente, aardappels en spekjes naast de kip toegevoegd worden. Kruid de kip e.d. wat extra bij en voeg de tijm toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het nu 45 min. stoven. Schep een paar keer de groente en aardappels om.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×