Mini flammkuchen

  Heb je een feestje en ben je op zoek naar een lekkere snack? Maak zelf deze mini flammkuchen met rode ui en spek
Ingrediënten 
300 gr bloem
7 gram instant gist (1 zakje)
170 ml lauwwarm water
snuf zout en peper
2 rode uien
250 gr spekblokjes of reepjes
125 ml creme fraiche
125 ml zure room
Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze 3 minuutjes. Hak de rode ui in hele fijne ringen en voeg 2 min toe aan de ui en schep dan alles uit de pan op een keukenpapiertje. Als het deeg ongeveer verdubbeld is haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Rol de bollen heel dun uit met een deegroller.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier. Roer de creme fraiche en zure room door elkaar. Besmeer de deegbodems met een laagje van dit mengsel. Verdeel wat uien en spekjes er over. Bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de mini flammkuchen in ongeveer 15 minuten krokant.
15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.