Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini flammkuchen

  Heb je een feestje en ben je op zoek naar een lekkere snack? Maak zelf deze mini flammkuchen met rode ui en spek
Ingrediënten 
300 gr bloem
7 gram instant gist (1 zakje)
170 ml lauwwarm water
snuf zout en peper
2 rode uien
250 gr spekblokjes of reepjes
125 ml creme fraiche
125 ml zure room
Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze 3 minuutjes. Hak de rode ui in hele fijne ringen en voeg 2 min toe aan de ui en schep dan alles uit de pan op een keukenpapiertje. Als het deeg ongeveer verdubbeld is haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Rol de bollen heel dun uit met een deegroller.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier. Roer de creme fraiche en zure room door elkaar. Besmeer de deegbodems met een laagje van dit mengsel. Verdeel wat uien en spekjes er over. Bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de mini flammkuchen in ongeveer 15 minuten krokant.
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst