Mini flammkuchen

  Heb je een feestje en ben je op zoek naar een lekkere snack? Maak zelf deze mini flammkuchen met rode ui en spek
Ingrediënten 
300 gr bloem
7 gram instant gist (1 zakje)
170 ml lauwwarm water
snuf zout en peper
2 rode uien
250 gr spekblokjes of reepjes
125 ml creme fraiche
125 ml zure room
Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze 3 minuutjes. Hak de rode ui in hele fijne ringen en voeg 2 min toe aan de ui en schep dan alles uit de pan op een keukenpapiertje. Als het deeg ongeveer verdubbeld is haal je het uit de kom en leg je het op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Rol de bollen heel dun uit met een deegroller.
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
mini flammkuchen 01
Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier. Roer de creme fraiche en zure room door elkaar. Besmeer de deegbodems met een laagje van dit mengsel. Verdeel wat uien en spekjes er over. Bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de mini flammkuchen in ongeveer 15 minuten krokant.
15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.