Mini mozzarella pizza

Mini margherita pizza's van zelfgemaakt pizzadeeg belegd met tomaten, mozzarella en kruiden
Ingredienten
600 gr bloem
1 zakje gist (7 gr) instant gist
1 theel zout
475 ml warm water
4 eetl olijfolie
200 ml tomatensaus
3 bollen mozzarella
50 gr geraspte (mozzarella) kaas
4 tomaten
Gedroogde oregano naar smaak
Verse blaadjes basilicum
&nbsp
Materialen
Bakpapier
Mixer met deeghaken
&nbsp
Bereiding
Voeg de gist toe aan het warme water. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het water met gist, zout en olijfolie toe. Kneed met een mixer met deeghaken (of je handen) tot een soepel deeg dat meer meer al te erg plakt, dit kan een minuut of 10 duren. Doe het deeg in een kom en dek af met een licht vochtige keukendoek en zet op een plek op kamertemperatuur. Laat het deeg 45 min rijzen.
&nbsp
mini_mozzarella_pizza_01.jpg mini_mozzarella_pizza  mini_mozzarella_pizza
Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakken. Verwarm de oven op 200 graden. Als het deeg gerezen is maak je er 12 kleine balletjes van. Bekleed een bakplaat met bakpapier druk de bollen deeg plat met een roller of je handen tot ca. 15 cm. Druk het middelste gedeelte iets meer in zodat de zijkanten iets hoger liggen.
&nbsp
mini mozzarella pizza mini_mozzarella_pizza  mini_mozzarella_pizza
&nbsp
Besmeer de mini pizza's met een dun laagje tomatensaus. Leg er plakjes mozzarella en tomaat op en bestrooi met oregano en wat geraspte kaas. Zet ze 12 tot 15 min in de oven totdat ze gaar zijn en de kaas gesmolten is. Bestooi met wat verse basilicum.
Vind je dit leuk?
22 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!