Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Noodle soep to-go met garnalen

Deze pot met noodles, groenten en garnalen is ideaal als lunch als je onderwweg bent. Voeg een beetje kokend water toe en je noodle soep is klaar.

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water. Voeg onderin een pot het bouillonpoeder met de sojasaus en meng goed door. Voeg een halve rode peper in ringetjes er aan toe. Leg hier de koude noodles op, dan een laag wortel julienne, een laag gesneden rode kool, een laag bladspinazie en de edamame boontjes.

 Bak de garnalen in een scheutje olie en de sambal. Leg als laatste garnalen en de rest van de rode peper erop. Voeg partjes limoen erbij en maak de pot dicht. Om de soep af te maken wordt er 200 ml heet of kokend water toegevoegd. Roer goed door en knijp de limoen over de soep uit.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×