Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta romesco met garnalen

Tagliatelle met garnalen en een rode Spaanse saus op basis van paprika en amandel

Ingrediënten
  • 250 gr tagliatelle (verse)
  • 1 bosui
  • Stuk of 10 rauwe reuzegarnalen
  • peper en zout
  • olie om te bakken
Romescosaus
  • 1 tomaat
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr hazelnoten
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snufje chili

Bereiding
Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Verhit een beetje olie in een pan en leg de garnalen er in en bestrooi met een snufje peper en zout. Bak tot ze roze en gaar zijn.

Kook de tagliatelle gaar en giet af. Doe wat tagliatelle op een bord en schep wat van de romesco saus er op en een paar garnalen. Garneer met wat fijngesneden bosuitjes

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×