Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta romesco met garnalen

Tagliatelle met garnalen en een rode Spaanse saus op basis van paprika en amandel

Ingrediënten
  • 250 gr tagliatelle (verse)
  • 1 bosui
  • Stuk of 10 rauwe reuzegarnalen
  • peper en zout
  • olie om te bakken
Romescosaus
  • 1 tomaat
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr hazelnoten
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snufje chili

Bereiding
Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Verhit een beetje olie in een pan en leg de garnalen er in en bestrooi met een snufje peper en zout. Bak tot ze roze en gaar zijn.

romesco_saus_01.jpg
romesco_saus_02.jpg
romesco_saus_03.jpg

Kook de tagliatelle gaar en giet af. Doe wat tagliatelle op een bord en schep wat van de romesco saus er op en een paar garnalen. Garneer met wat fijngesneden bosuitjes

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal