Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta romesco met garnalen

Tagliatelle met garnalen en een rode Spaanse saus op basis van paprika en amandel

Ingrediënten
  • 250 gr tagliatelle (verse)
  • 1 bosui
  • Stuk of 10 rauwe reuzegarnalen
  • peper en zout
  • olie om te bakken
Romescosaus
  • 1 tomaat
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 25 gr amandelen
  • 25 gr hazelnoten
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snufje chili

Bereiding
Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Verhit een beetje olie in een pan en leg de garnalen er in en bestrooi met een snufje peper en zout. Bak tot ze roze en gaar zijn.

romesco_saus_01.jpg
romesco_saus_02.jpg
romesco_saus_03.jpg

Kook de tagliatelle gaar en giet af. Doe wat tagliatelle op een bord en schep wat van de romesco saus er op en een paar garnalen. Garneer met wat fijngesneden bosuitjes

Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes