Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschelpen met zeevruchten

Pittige zeevruchten met grote pastaschelpen

 
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook, fijn gehakt
400 gram pastaschelpen
500 gr gemengde zeevruchten
6 el peterselie, fijngesneden
Chilipeper, gemalen
6 el olijfolie
1 citroen.
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de rode peper 3 min, haal daarna van het vuur en laat ongeveer 10 min staan. Kook ondertussen de pastaschelpen volgens verpakking. Verhit de pan met knoflook en peper op nieuw en voeg de zeevruchten toe. Roer alles goed door elkaar en bak de zeevruchten ongeveer 5 min. Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat op zacht vuur smelten. Giet de pasta af en voeg bij de zeevruchten en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Snijd als laatste de citroen doormidden en gebruik een helft om uit te knijpen boven de pasta en zeevruchten en snijd van de ander helft in partjes om bij het gerecht te serveren.
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst