Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschelpen met zeevruchten

Pittige zeevruchten met grote pastaschelpen

 
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook, fijn gehakt
400 gram pastaschelpen
500 gr gemengde zeevruchten
6 el peterselie, fijngesneden
Chilipeper, gemalen
6 el olijfolie
1 citroen.
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de rode peper 3 min, haal daarna van het vuur en laat ongeveer 10 min staan. Kook ondertussen de pastaschelpen volgens verpakking. Verhit de pan met knoflook en peper op nieuw en voeg de zeevruchten toe. Roer alles goed door elkaar en bak de zeevruchten ongeveer 5 min. Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat op zacht vuur smelten. Giet de pasta af en voeg bij de zeevruchten en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Snijd als laatste de citroen doormidden en gebruik een helft om uit te knijpen boven de pasta en zeevruchten en snijd van de ander helft in partjes om bij het gerecht te serveren.
 
Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette