Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschelpen met zeevruchten

Pittige zeevruchten met grote pastaschelpen

 
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook, fijn gehakt
400 gram pastaschelpen
500 gr gemengde zeevruchten
6 el peterselie, fijngesneden
Chilipeper, gemalen
6 el olijfolie
1 citroen.
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Halveer de rode peper in de lengte en haal de zaadlijsten er uit. Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de rode peper 3 min, haal daarna van het vuur en laat ongeveer 10 min staan. Kook ondertussen de pastaschelpen volgens verpakking. Verhit de pan met knoflook en peper op nieuw en voeg de zeevruchten toe. Roer alles goed door elkaar en bak de zeevruchten ongeveer 5 min. Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat op zacht vuur smelten. Giet de pasta af en voeg bij de zeevruchten en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Snijd als laatste de citroen doormidden en gebruik een helft om uit te knijpen boven de pasta en zeevruchten en snijd van de ander helft in partjes om bij het gerecht te serveren.
 
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread