Pitabroodjes met kip tandoori
Pitabroodjes gevuld met kip tandoori, paprika en ananas geserveerd met yoghurtsaus

Ingrediënten
300 gr kip, in reepjes gesneden
1 rode paprika
150 gr (verse) ananas
50 gr sla
8 pitabroodjes, afgebakken
100 ml Griekse yoghurt
Verse koriander, fijngehakt
Peper en zout
1 eetl citroensap
 
Marinade:
2 eetl griekse yoghurt
Klein stukje verse gember
2 teentjes knoflook, geperst
1 theel garam masala kruiden
1 theel komijn
Klein snufje chili poeder
1 theel kurkuma
Peper en zout
 
Voor de snelle en makkelijke manier kun je de ingrediënten voor de marinade ook vervangen door tandoori pasta uit een potje.
 
Bereiding
Schil de gember en rasp fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Schep de marinade door de kip en laat minimaal een half uur afgedekt in de koelkast staan. Snijd ondertussen de paprika in kleine reepjes en de ananas in stukjes. Voor de yoghurtsaus meng je 100 ml yoghurt met de koriander, citroensap en peper en zout. Verhit een eetl olijfolie in een grote pan en bak de kip in de marinade. Als het vocht een beetje is verdwenen voeg je de paprika en ananas nog een paar minuutjes toe. Verdeel een beetje sla in de pitabroodjes en schep de kip tandoori er in. Serveer met de frisse yoghurt saus. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 


