Plaattaart met spinazie en ei

Lekker voor bij de paasbrunch: bladerdeegtaart met spinazie, eieren, spek en kruidenkaas
Ingredienten
500 gr verse spinazie
Klein scheutje olijfolie
1 rol vers bladerdeeg a 270 gr (of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
3 grote of 4 kleine eitjes
2 eetl kruidenkaas
85 gr ontbijtspek
1 eetl paneermeel
&nbsp
Materialen
Bakplaat (met bakpapier)
&nbsp
Bereiding
Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar.
&nbsp
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
Ga met een mesje heel lichtjes langs 1 cm van de rand en vouw de randjes om. Prik met de vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat het vocht verdampen of laat de spinazie uitlekken in een vergiet en verdeel over het deeg.
&nbsp
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
Verdeel het spek er over. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje en giet ze daarna op de spinazie. Zorg er voor dat de dooier heel blijft en het ei niet van de pizza afloopt. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven.
&nbsp
Dit paasrecept is lekker voor de paasbrunch of paaslunch
 
55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.