Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met spinazie en ei

Lekker voor bij de paasbrunch: bladerdeegtaart met spinazie, eieren, spek en kruidenkaas
Ingredienten
500 gr verse spinazie
Klein scheutje olijfolie
1 rol vers bladerdeeg a 270 gr (of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
3 grote of 4 kleine eitjes
2 eetl kruidenkaas
85 gr ontbijtspek
1 eetl paneermeel
&nbsp
Materialen
Bakplaat (met bakpapier)
&nbsp
Bereiding
Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar.
&nbsp
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
Ga met een mesje heel lichtjes langs 1 cm van de rand en vouw de randjes om. Prik met de vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel. Verhit een beetje olie in een (wok)pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Laat het vocht verdampen of laat de spinazie uitlekken in een vergiet en verdeel over het deeg.
&nbsp
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
plaattaart met spinazie en ei 01
Verdeel het spek er over. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje en giet ze daarna op de spinazie. Zorg er voor dat de dooier heel blijft en het ei niet van de pizza afloopt. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven.
&nbsp
Dit paasrecept is lekker voor de paasbrunch of paaslunch
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×