Plaattaart met spinazie en ei
Ingredienten
500 gr verse spinazie
Klein scheutje olijfolie
1 rol vers bladerdeeg a 270 gr (of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
3 grote of 4 kleine eitjes
2 eetl kruidenkaas
85 gr ontbijtspek
1 eetl paneermeel
 
Materialen
Bakplaat (met bakpapier)
 
Bereiding
Verhit de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Als je gebruik maakt van losse velletjes bladerdeeg leg je deze op een bakplaat met bakpapier zodat ze elkaar net overlappen en druk je velletjes goed aan elkaar.
 



 



Verdeel het spek er over. Breek de eieren voorzichtig in een kommetje en giet ze daarna op de spinazie. Zorg er voor dat de dooier heel blijft en het ei niet van de pizza afloopt. Schep met een theelepeltje kleine beetjes kruidenkaas op de plaattaart en zet ongeveer 25 min in de oven.
 
Dit paasrecept is lekker voor de paasbrunch of paaslunch