Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoenhummus

Geniet tijdens de herfst van dit smeersel van geroosterde pompoen, kikkererwten rozemarijn

Ingredienten
400 gr pompoen in blokjes
klein blikje kikkererwten a 150 gr
1 teentje knoflook
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel rozemarijn
scheutje olijfolie
peper en zout
 
Materialen
bakplaat met bakpapier
keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoen 20 tot 25 minuutjes zacht in de oven.
 
pompoenhummus 01
pompoenhummus 01
pompoenhummus 01
pompoenhummus 01
Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een keukenmachine. Voeg de geroosterde pompen, knoflook, tahin, paprikapoeder en rozemarijn toe. Maal tot een egale oranje puree. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de hummus om het smeuïger te maken. Lekker met wat brood of crackers.
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×