Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijstsouffle met mango

Lekker origineel nagerecht van dessertrijst met mango uit de oven

Ingrediënten
500 ml melk
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
3 eetl gemalen kokos
125 ml magere kwark
125 gr dessertrijst
3 eetl suiker
4 eetl mangostukjes
Boter om in te vetten
 
Materialen
6 ovenvaste schaaltjes
 
Bereiding
Kook de melk in een pannetje en voeg de dessertrijst en suiker toe en breng op nieuw aan de kook. Laat het geheel ca 30 minuten zachtjes afgedekt koken. Laat de rijst met de deksel er op afkoelen. Verwarm de oven op 175 graden. Vet de schaaltjes in met de boter. Splits de eieren, mix de eiwitten stijf met de vanillesuiker en bewaar in de koelkast. Roer de eidooiers, kokos en kwark door de rijst. Spatel als laatste het eiwit er doorheen en verdeel over de schaaltjes. Steek in het midden een aantal mangostukjes en bak de soufflé 30 minuten in de oven. Serveer warm.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×