Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijstsouffle met mango

Lekker origineel nagerecht van dessertrijst met mango uit de oven

Ingrediënten
500 ml melk
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
3 eetl gemalen kokos
125 ml magere kwark
125 gr dessertrijst
3 eetl suiker
4 eetl mangostukjes
Boter om in te vetten
 
Materialen
6 ovenvaste schaaltjes
 
Bereiding
Kook de melk in een pannetje en voeg de dessertrijst en suiker toe en breng op nieuw aan de kook. Laat het geheel ca 30 minuten zachtjes afgedekt koken. Laat de rijst met de deksel er op afkoelen. Verwarm de oven op 175 graden. Vet de schaaltjes in met de boter. Splits de eieren, mix de eiwitten stijf met de vanillesuiker en bewaar in de koelkast. Roer de eidooiers, kokos en kwark door de rijst. Spatel als laatste het eiwit er doorheen en verdeel over de schaaltjes. Steek in het midden een aantal mangostukjes en bak de soufflé 30 minuten in de oven. Serveer warm.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×