Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rode kool ovenschotel

Heerlijke winterse ovenschotel met rode kool en spekjes onder een laagje aardappelpuree

Ingrediënten
  • 750 gr rode kool (met of zonder appel uit vriezer of pot)
  • 250 gr spekjes
  • snufje gedroogde tijm
  • 100 gr gewelde abrikozen
  • 1 kg aardappels (kruimig)
  • scheutje melk
  • verse peterselie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • klontje boter
  • peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels 20 minuten in een pan met water. Bak ondertussen de spekjes 5 minuten tot ze krokant beginnen te worden en neem ze uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Laat een beetje vet in de pan en fruit hier de rode ui met de tijm in. Voeg de rode kool toe en bak even mee (bij bevroren rode kool tot deze ontdooid is). Snijd de abrikozen in stukjes en voeg samen met de spekjes toe aan de rode kool. Verdeel de rode kool over een ovenschaal.

rodekool_ovenschotel_01.jpg
rodekool_ovenschotel_02.jpg
rodekool_ovenschotel_03.jpg
rodekool_ovenschotel_04.jpg

Verwarm de oven op 200 graden. Giet de aardappels af en stamp deze fijn. Voeg peper, zout, scheutje melk, peterselie en een beetje boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de rode kool en strijk glad. Besmeer de bovenzijde van de ovenschotel eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooi korstje. Bak de rode kool schotel ca 25 minuten in de oven.

Beoordeling (200 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes