Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rode kool ovenschotel

Heerlijke winterse ovenschotel met rode kool en spekjes onder een laagje aardappelpuree

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de aardappels 20 minuten in een pan met water. Bak ondertussen de spekjes 5 minuten tot ze krokant beginnen te worden en neem ze uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Laat een beetje vet in de pan en fruit hier de rode ui met de tijm in. Voeg de rode kool toe en bak even mee (bij bevroren rode kool tot deze ontdooid is). Snijd de abrikozen in stukjes en voeg samen met de spekjes toe aan de rode kool. Verdeel de rode kool over een ovenschaal.

 Verwarm de oven op 200 graden. Giet de aardappels af en stamp deze fijn. Voeg peper, zout, scheutje melk, peterselie en een beetje boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de rode kool en strijk glad. Besmeer de bovenzijde van de ovenschotel eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooi korstje. Bak de rode kool schotel ca 25 minuten in de oven.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×