Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verse springrolls met garnalen

Springrolls, ook wel summerrolls genoemd, zijn ongefrituurde loempia’s van rijstvellen gevuld met verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen.

Ingrediënten
  • 12 rijstvellen
  • 200 gr garnalen (gekookte)
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • Handje taugé
  • Zwart en/of wit sesamzaad
  • limoensap
Pittige sojasaus
  • Scheut sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing

Bereiding
Besprenkel de garnalen met een beetje limoensap. Snijd de komkommer, mango en avocado in dunne reepjes. Week de rijstvellen 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg op een werkblad en leg er 2 a 3 garnalen op.

Verdeel hier wat komkommer, mango, taugé en avocado op. Bestrooi met een beetje wit sesamzaad. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Roer de ingrediënten van het sausje los in een kommetje en serveer bij de verse springrolls met garnalen. Bestrooi ze voor de garnering nog met zwart sesamzaad.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×