Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verse springrolls met garnalen

Springrolls, ook wel summerrolls genoemd, zijn ongefrituurde loempia’s van rijstvellen gevuld met verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen.

Ingrediënten
  • 12 rijstvellen
  • 200 gr garnalen (gekookte)
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • Handje taugé
  • Zwart en/of wit sesamzaad
  • limoensap
Pittige sojasaus
  • Scheut sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing

Bereiding
Besprenkel de garnalen met een beetje limoensap. Snijd de komkommer, mango en avocado in dunne reepjes. Week de rijstvellen 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg op een werkblad en leg er 2 a 3 garnalen op.

Verdeel hier wat komkommer, mango, taugé en avocado op. Bestrooi met een beetje wit sesamzaad. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Roer de ingrediënten van het sausje los in een kommetje en serveer bij de verse springrolls met garnalen. Bestrooi ze voor de garnering nog met zwart sesamzaad.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×