Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verse springrolls met garnalen

Springrolls, ook wel summerrolls genoemd, zijn ongefrituurde loempia’s van rijstvellen gevuld met verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen.

Ingrediënten
Pittige sojasaus

Bereiding

 Besprenkel de garnalen met een beetje limoensap. Snijd de komkommer, mango en avocado in dunne reepjes. Week de rijstvellen 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg op een werkblad en leg er 2 a 3 garnalen op.

 Verdeel hier wat komkommer, mango, taugé en avocado op. Bestrooi met een beetje wit sesamzaad. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Roer de ingrediënten van het sausje los in een kommetje en serveer bij de verse springrolls met garnalen. Bestrooi ze voor de garnering nog met zwart sesamzaad.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×