Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Worteltaart

Luxe Engelse carrotcake met stukjes ananas, rozijnen en wortel natuurlijk!

Ingrediënten 
Wortelmix:
940 gr wortels (1 kg in totaal)
250 gr donkere basterd suiker
 
Natte mix:
4 eieren
300 gr fijne kristal suiker
225 ml zonnebloemolie
10 ml vanille extract
250 gr ananas (zonder sap, in hele kleine stukjes)
60 gr walnoten in kleine stukjes
60 gr pecannoten in kleine stukjes
160 gr rozijnen
 
Droge mix:
400 gr bloem
15 gr bakpoeder
1 theel zout
3 theel kaneel
 
Topping:
120 gr roomboter
185 gr philadelphia naturel
300 gr mon chou
5 ml vanille extract
250 gr poedersuiker
 
Decoratie:
25 gr walnoten in kleine stukjes (plus 6 losse noten)
25 gr pecannoten in kleine stukjes (plus 6 losse noten)
60 gr wortel
8 gr vanille suiker
 
Materialen
2 x 26 cm bakvorm
Mixer
 
Bereiding
Wortelmix:
Schil en rasp alle wortels (zet +/- 60 gr apart voor de topping en meng met vanille suiker) meng de rest van de geraspte wortel met de basterd suiker in een kom.
 
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
Natte mix:
Verwarm de oven op 175 graden. Meng de losgeklopte eieren, kristalsuiker, olie en vanille extract door elkaar met een garde. Schep daarna de ananas er bij en daarna de rozijnen.
 
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
Droge mix:
Zeef en meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Meng de wortelmix met de natte mix en voeg daarna de droge mix en 60 gr pecannoten en 60 gr walnoten toe en meng weer tot egale massa.
 
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
 
 
Verdeel het beslag over 2 ingevette bakvormen. Zet ze 50 minuten in de oven (als je ze tegelijkertijd in de oven zet wissel na 25 min de vormen om). Check altijd even met een sateprikker of ze gaar zijn. Laat de taart 15 min afkoelen en haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen.
 
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
Topping:
Mix de boter, philadelphia, mon chou en vanilla extract tot egaal mengsel. Voeg poedersuiker toe en mix rustig tot een egaal romig mengsel. De taart is naderhand lastig te verplaatsen dus zorg er voor dat hij op het juiste bord of plateau ligt voordat je hem in elkaar gaat zetten. Verdeel 1/3 roomkaasmengsel over de bovenzijde van een worteltaart en dek af met de andere taart. Gebruik de andere 2/3 deel van het roomkaasmengsel om de taart in zijn geheel te bedekken.
 
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
worteltaart 01
Decoratie:
Schep de fijngehakte 25 gr pecannoten en 25 gr walnoten door elkaar. Doe wat notenmix in je hand en druk het zachtjes tegen de zijkant van de taart en herhaal tot de hele zijkant bedekt is. Gebruik de overige wortels met vanillesuiker en de losse noten om de taart te decoreren.

 

Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel