Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Wrap zoete aardappel

Lekker voor doordeweeks: wraps met gekruid gehakt en zoete aardappel

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 8 wraps
  • peper en zout
  • ½ zakje of 1 eetlepel Mexicaanse taco kruiden
  • 200 gr erwtjes (vriezer)
  • olie om te bakken
  • 75 gr geraspte kaas
Materialen
  • Prikkertjes
  • Ovenschaal of bakplaat

Bereiding
verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal of verdeel ze op een bakplaat. Bak ze in ca 30 min gaar.

wrap_zoete_aardappel_01.jpg
wrap_zoete_aardappel_02.jpg
wrap_zoete_aardappel_03.jpg
wrap_zoete_aardappel_04.jpg

Snipper ondertussen de ui en fijn en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de kruiden toe (naar smaak). Schep dan de (bevroren) erwtjes er door en op het laatst de zoete aardappel. Verwarm de wrap volgens de verpakking. Verdeel wat van het mengsel over het midden van een wrap en bestrooi met een beetje kaas. Vouw dicht en zet eventueel dicht met een prikker. Reken ca 2 a 3 wraps per persoon.

Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm