Avocado hummus

Een snelle zelfgemaakte hummus met avocado. De avocado maakt deze hummus heerlijk romig!

Tussendoortjes 10 min

ingrediënten

voor 1 portie

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de avocado doormidden en verwijder het vruchtvlees van de schil.

  2. Doe in een keukenmachine of blender alle ingrediënten voor de hummus (behalve de koriander en paprikapoeder). Blend het geheel tot een gladde hummus. Maak af met wat verse koriander en paprikapoeder. Lekker met pitabrood.

  3. Tip: voor een extra romige hummus, verwijder de velletjes van de kikkererwten. Duurt wel even wat langer maar maakt hem wel extra romig.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.