Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde paprika met bolognesesaus

Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

Ingredienten
6 paprika's
500 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
180 gr ontbijtspek in blokjes of reepjes
1 teen knoflook
2 wortels
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes a 390 gr
200 gr champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel italiaanse kruiden
Snufje peper
Handje geraspte kaas
 
Materialen
2 ovenschalen
 
Bereiding
Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe. Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten. Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort meesamen met de champignons. Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas. Zet ze ca 35 minuten in de oven.
 
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
 
Beoordeling (82 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl