Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans schuim (zabaglione)

Verrassend lekkere smaak: opgeklopt eierschuim met marsala wijn

Ingredienten
4 eidooiers
70 gr suiker
80 ml marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter)
Snufje zout
Cantuccini koekjes of amaretti koekjes
 
Materialen
Metalen kom
Garde of mixer 
 
Bereiding
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water. Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim.
 
zabaglione1
zabaglione1
Ga net zo lang door totdat ook onderin het vloeibare gedeelte helemaal is verdwenen is. Blijf goed kloppen en breng het eimengsel niet aan de kook. Schenk of schep het warme schuim in 4 glazen en verkruimel wat koekjes er over en serveer wat hele koekjes om te dippen.

 

 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.