Frambozen crumble cake

Ik maakte deze lekkere frambozen crumble cake, met een heerlijke combinatie van zachte cake en krokante crumble. Lekker als genietmomentje tussendoor bij een kopje koffie of thee.

Bakrecept 40 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Crumble:

Materialen:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Maak eerst de crumble: roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe. Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel erdoor en zet zolang in de koelkast.

  2. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel erdoor. Voeg de suiker, zonnebloemolie en yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en schep door elkaar tot een beslag. Roer als laatste de sinaasappelrasp erdoor.

  3. Bedek de vorm met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag in de vorm en verdeel de frambozen er over. Kruimel daarna de crumble erover en zet ongeveer 60 min in de oven tot de cake gaar is en de bovenzijde goudbruin. Laat de cake afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.

  4. Tip: bestrooi de cake met poedersuiker voor het serveren.


    Je kunt deze cake ook in een ronde of vierkante vorm maken.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!