Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appeltaart met amandel

Simpel maar erg lekkere taart, je giet het beslag zo in de vorm, dan de appeltjes, rozijnen en amandel er over en in de oven.

Ingrediënten
150 gr bloem
75 gr maïzena
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
Snufje zout
150 gr boter (+ een beetje om in te vetten)
2 a 3 appels
125 gr suiker + 3 eetl
½ zakje bakpoeder
2 eetl geschaafde amandelen
2 eetl rozijnen
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en schijd in plakjes. Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, 125 gr suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom en mix met de mixer in 4 minuten romig. Mix dan de eieren er een voor een door heen. Voeg dan de bloem, maïzena en bakpoeder en een voor een toe en mix kort. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Verdeel plakjes appel er over en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met de amandelen, rozijnen en 3 eetl suiker. Bak de taart 45 minuten in de oven. Leg er daarna aluminiumfolie over en bak nog 15 minuten. Laat in de vorm afkoelen.
 
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel