Broodjes met olijven en ansjovis

Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!
Ingrediënten
225 gr broodmix wit (bv van Koopmans)
125 ml lauw water
3 eetl olijfolie
8 ansjovisfilets (vers of uit blik)
ca 10 zwarte olijven
1 eetl melk
Bloem om te bestuiven
 
Materialen
Mixer met deeghaken Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Doe de broodmix in een kom en voeg het water en olijfolie toe en kneed deze onegveer 3 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af en laat het deeg een half uur rijzen op kamertemparatuur. Dep de ansjovis droog en snijd de olijven in ringetjes. Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg even lichtjes door. Mocht het deeg nog plakkerig zijn kun je een beetje bloem toevoegen, als het te droog is een eetlepel water. Pak een balletje deeg in je hand en druk het een beetje plat. Leg een asjovisfilet in het midden en een paar olijven ringetjes. Vouw het deeg er om heen en draai er een mooi bolletje van. Leg alle broodjes op een beklede bakplaat en houd genoeg ruimte tussen de broodjes. Bestrijk ze met melk en bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar.
 
4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.