Mexicaanse bonensoep

Een lekkere en goed gevulde vegetarische bonensoep met paprika, mais en tomaat en een Mexicaanse twist geserveerd met tortilla

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de prei in halve ringen, de wortel en paprika in stukjes, de knoflook fijn en snipper de ui. Spoel de bruine bonen af en laat uitlekken.

  2. Verhit een grote pan op het vuur met de olijfolie. Fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en laat deze even meebakken.

  3. Doe de tomatenpuree samen met de kruiden erbij en bak dit voor nog circa 1 minuut. Voeg nu de groentebouillon en de tomatenblokjes toe aan de pan en laat dit circa 10 minuten zachtjes koken.

  4. Doe vervolgens de bruine bonen en de maïs erbij en laat dit nog circa 10 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer 1/3 van de soep in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer. Je kunt dit ook in een blender doen. Op deze manier krijg je een wat dikkere soep.

  5. Serveer de soep met zure room, koriander en tortilla chips.

  6. Tip: heb je nog wraps over? Maak dan zelf eenvoudig (gezondere) tortillachips. Zo voorkom je dat je ze moet weggooien en zijn ze meteen een heerlijke toevoeging aan je gerecht.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.