Bruschetta met courgette en olijven

Lekker hapje van ciabatta belegd met gegrilde courgette, geitenkaas en zwarte olijven
Ingredienten
½ courgette
10 sneetjes brood (bv ciabatta)
75 gr geitenkaas
Ongeveer 10 zwarte olijven
Peper en zout
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Rooster het brood in een droge koekenpan of een paar minuten in de oven op 200 graden krokant. Wrijf het brood daarna in met een teentje knoflook.
 
bruschetta met courgette 01
bruschetta met courgette 02
bruschetta met courgette 03
bruschetta met courgette 04
Snijd de courgette in dunne plakjes en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan aan beide kanten. Leg ze op de gegrilde broodjes en verdeel de geitenkaas er over. Snijd de olijven in ringetjes en leg deze op de geitenkaas.
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.