Ijstaart met cranberrysaus

Makkelijke ijstaart op basis van slagroom en yoghurt met meringue schuimpjes en cranberrysaus

Ingredienten
250 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt 10% vet
1 vanillestokje
100 gr meringue schuimpjes (bv pistache smaak van de Jumbo)
2 eetlepels witte basterdsuiker
125 gr cranberries
75 ml sinaasappelsap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels amanselschaafsel
 
Materialen
Plastic folie
Cakevorm
 
Bereiding
Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg er uit. Doe de slagroom met vanillemerg en basterdsuiker in een kom en mix lobbig. Schep de griekse yoghurt er bij en schep goed door. Bewaar een paar schuimpjes voor garnering en kruimel de rest grof in het slagroom-mengsel. Bekleed de cakevorm met plastic folie en laat ook aan de zijkanten wat overhangen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Schep het room-mengsel in de vorm en strijk glad. Vouw het overhangende folie er over. Zet de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer. Verhit het sinaasappelsap met 2 eetlepels suiker in een pannetje. Houd een paar cranberries apart en voeg de rest toe aan de pan en laat 10 minuutjes koken tot de bessen kapot zijn gegaan en er een saus is ontstaan. Laat indikken en daarna afkoelen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Haal de ijstaart uit de vriezer en verwijder de folie en leg op een bord. Besmeer de bovenzijde met de cranberry compote en decoreer met wat schuimpjes. Leg er wat cranberries en wat amandelschaafsel op. De ijstaart is het lekkerst als hij 10 tot 15 minuten uit de vriezer is en iets zacht begint te worden.
 
57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.