Ijstaart met cranberrysaus

Makkelijke ijstaart op basis van slagroom en yoghurt met meringue schuimpjes en cranberrysaus

Ingredienten
250 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt 10% vet
1 vanillestokje
100 gr meringue schuimpjes (bv pistache smaak van de Jumbo)
2 eetlepels witte basterdsuiker
125 gr cranberries
75 ml sinaasappelsap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels amanselschaafsel
 
Materialen
Plastic folie
Cakevorm
 
Bereiding
Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg er uit. Doe de slagroom met vanillemerg en basterdsuiker in een kom en mix lobbig. Schep de griekse yoghurt er bij en schep goed door. Bewaar een paar schuimpjes voor garnering en kruimel de rest grof in het slagroom-mengsel. Bekleed de cakevorm met plastic folie en laat ook aan de zijkanten wat overhangen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Schep het room-mengsel in de vorm en strijk glad. Vouw het overhangende folie er over. Zet de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer. Verhit het sinaasappelsap met 2 eetlepels suiker in een pannetje. Houd een paar cranberries apart en voeg de rest toe aan de pan en laat 10 minuutjes koken tot de bessen kapot zijn gegaan en er een saus is ontstaan. Laat indikken en daarna afkoelen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Haal de ijstaart uit de vriezer en verwijder de folie en leg op een bord. Besmeer de bovenzijde met de cranberry compote en decoreer met wat schuimpjes. Leg er wat cranberries en wat amandelschaafsel op. De ijstaart is het lekkerst als hij 10 tot 15 minuten uit de vriezer is en iets zacht begint te worden.
 
57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.