Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ijstaart met cranberrysaus

Makkelijke ijstaart op basis van slagroom en yoghurt met meringue schuimpjes en cranberrysaus

Ingredienten
250 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt 10% vet
1 vanillestokje
100 gr meringue schuimpjes (bv pistache smaak van de Jumbo)
2 eetlepels witte basterdsuiker
125 gr cranberries
75 ml sinaasappelsap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels amanselschaafsel
 
Materialen
Plastic folie
Cakevorm
 
Bereiding
Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg er uit. Doe de slagroom met vanillemerg en basterdsuiker in een kom en mix lobbig. Schep de griekse yoghurt er bij en schep goed door. Bewaar een paar schuimpjes voor garnering en kruimel de rest grof in het slagroom-mengsel. Bekleed de cakevorm met plastic folie en laat ook aan de zijkanten wat overhangen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Schep het room-mengsel in de vorm en strijk glad. Vouw het overhangende folie er over. Zet de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer. Verhit het sinaasappelsap met 2 eetlepels suiker in een pannetje. Houd een paar cranberries apart en voeg de rest toe aan de pan en laat 10 minuutjes koken tot de bessen kapot zijn gegaan en er een saus is ontstaan. Laat indikken en daarna afkoelen.
 
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
ijstaart 01
Haal de ijstaart uit de vriezer en verwijder de folie en leg op een bord. Besmeer de bovenzijde met de cranberry compote en decoreer met wat schuimpjes. Leg er wat cranberries en wat amandelschaafsel op. De ijstaart is het lekkerst als hij 10 tot 15 minuten uit de vriezer is en iets zacht begint te worden.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×