Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indische kipspiesjes

Lekker voor op de barbecue of in de grillpan; kip gemarineerd in een frisse, zoete marinade met pittige bite

Ingrediënten
300 gr kip
3 bosuitjes
1 eetl sesamzaadjes
 
Marinade:
1 limoen
1/2 eetl chilisaus
1 eetl honing
Scheutje donkere sojasaus
Zwarte peper
1 teentje knoflook
 
Materialen
Sateprikkers (geweekt in water)
 
Bereiding
Rasp de limoen en pers hem uit. Meng het sap en rap met de chilisaus, sojasaus en honing. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe aan de marinade. Breng op smaak met een beetje peper. Snijd de kip en stukken en meng deze goed door de marinade. Dek af en laat minimaal een half uurtje in de koelkast staan. Rijg de stukken kip daarna aan sateprikkers en bak ze aan beide kanten bruin en gaar op de bbq of in een grillpan. Leg ze op een bordje en bestrooi met sesamzaadjes en ringetjes bosui. Lekker met wat salade en/of rijst. 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×