BIJGERECHT – 30 tot 50 MIN + 20 OVENTIJD – 4 PERSONEN *
Deze aardappels uit de oven met knoflook en tijm zijn zacht van binnen maar lekker krokant van buiten
Ingrediënten
1 kilo aardappeltjes in schil (niet al te grote kruimige)
3 eetl olijfolie
3 teentjes knoflook
zeezout en zwarte peper
verse tijm
Materialen
bakpapier
knoflookpers
Bereiding
Was de aardappels goed en kook of stoom de aardappels gaar (15 min koken of 35 min stomen). Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Laat de aardappels eventueel uitlekken en leg ze op een stuk bakpapier op een bakplaat. Druk ze met een vork of stamper voorzichtig plat zodat ze niet helmaal geprakt zijn maar wel iets geplet.
Pers de knoflook uit met de knoflookpers of hak deze heel fijn. Verdeel over de bovenzijde van de aardappels. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel ook wat tijm over de aardappels en zet ze 20 min in de oven zodat de bovennzijde iets krokant begint te worden. Lekker met een stukje vlees en groenten.