Linzensoep met chorizo

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Ingrediënten
1,5 liter groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 ui
1 theel gemalen komijnzaad
1 theel kurkuma
½ theel gemalen korianderzaad
2 eetl olijfolie
275 gr linzen
400 gr tomaten in stukjes uit blik
6 eetl griekse yoghurt
Verse koriander
1 eetl citroensap
Peper en zout
100 gr chorizo
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Hak de ui en en knoflook fijn en fruit 4 a 5 minuten in olijfolie. Voeg het komijnzaad, kurkuma en korianderzaad toe en laat al roerend 2 minuten meekoken. Blus af met de bouillon en voeg de linzen toe en laat 20 minuten op zacht vuur koken. Hak ondertussen de koriander fijn en meng met de yoghurt en citroensap. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Roer de tomaten door de soep en kook nog 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommetjes en schep een lepel van het koriander-yoghurtmengsel er op. Garneer de soep met kleine blokjes chorizo.
 
 
 
 
 
 
 
41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.