Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Linzensoep met chorizo

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Ingrediënten
1,5 liter groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 ui
1 theel gemalen komijnzaad
1 theel kurkuma
½ theel gemalen korianderzaad
2 eetl olijfolie
275 gr linzen
400 gr tomaten in stukjes uit blik
6 eetl griekse yoghurt
Verse koriander
1 eetl citroensap
Peper en zout
100 gr chorizo
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Hak de ui en en knoflook fijn en fruit 4 a 5 minuten in olijfolie. Voeg het komijnzaad, kurkuma en korianderzaad toe en laat al roerend 2 minuten meekoken. Blus af met de bouillon en voeg de linzen toe en laat 20 minuten op zacht vuur koken. Hak ondertussen de koriander fijn en meng met de yoghurt en citroensap. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Roer de tomaten door de soep en kook nog 5 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommetjes en schep een lepel van het koriander-yoghurtmengsel er op. Garneer de soep met kleine blokjes chorizo.
 
 
 
 
 
 
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×