Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse tortillaschotel

Voor de afwisseling een lekkere Mexicaanse ovenschotel met  tomaatjes, gehakt, groente, maïs en natuurlijk tortillachips.

Ingrediënten
300 gr milde salsa
Klein blikje maïs
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetl olijfolie
400 g rundergehakt
750 gr Mexicaanse wokgroente
150 gr tortillachips naturel
150 gr geraspte kaas
200 gr cherrytomaatjes
2 theel paprikapoeder
Peper en zout
Paar druppeltjes tabasco (optioneel)
 
Materialen
Grote ovenschaal 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan. Bak het teentje knoflook met het gehakt in 5 min bruin. Voeg de wokgroente toe en bak 5 min mee. Bak de laatste minuut ook nog de cherrytomaatjes en maïs toe en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en als je van pittig houd kun je ook een paar druppeltjes tabasco toevoegen. Roer de pot salsa er door en verwarm even mee. Schep het mengsel in een grote ovenschaal en verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet de schotel ongeveer 15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is. 

 

Beoordeling (64 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst