Mini cheesecake met limoen topping

Kleine cheesecakjes met een frisse topping van lime curd en frambozen

Ingredienten
150 gr droge thee/maria koekjes
6 eetlepels boter, gesmolten
400 gr roomkaas
175 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
250 ml creme fraiche
2 grote eieren
1 theelepel maizena
 
Topping lime curd:
1 ei
2 limoenen
50 gr boter
100 gr suiker
16 frambozen
 
Materialen
Muffinvorm
Papieren muffinvormpjes
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes in een kom en meng met de gesmolten boter. Doe de koekkruimels in de muffinvormpjes. Druk de koekjes aan met de bolle kan van een lepel. Zet de vormpjes 5 minuten in de oven.
 
cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01 
Mix de roomkaas met een mixer romig. Voeg de suiker, vanillesuiker en snufje zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is. Voeg de eieren één voor één er bij en mix tot een gladde massa. Doe als laatste de crème fraîche en maïzena er bij en mix dit er kort door heen. Vul de muffinvormpjes tot iets onder de rand met het roomkaas-mengsel. Bak de cheesecakes in ongeveer 25 gaar op 140 graden. Controleer of ze goed gestold zijn en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna minimaal 4 uur in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht.
 
cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01cheesecakjes limoen 01
Verwarm voor de lime curd een kom met het ei en de suiker au bain-marie. Klop dit met een garde door elkaar. Rasp de limoenen en knijp ze uit en voeg het limoensap en rasp toe aan het mengsel. Blijf het mengsel ca 10 tot 15 minuten al roerend verwarmen tot het begint in te dikken. Roer op het laatst nog de klontjes boter er door en verwarm tot deze gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel een beetje van de lime curd over de cheesecakjes en leg er een framboos op.
 
Vind je dit leuk?
49 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!