Mini sla met garnalen en mango

Lekker gezond lente recept: blaadjes mini sla met avocado, mango, tomaatjes en garnalen
Ingredienten
1 kleine krop romeinse sla (little gem)
100 gr verse mango
125 gr tomaatjes
100 gr garnalen
1 limoen
1 avocado
 
Bereiding
Was de sla en haal 8 mooie blaadjes van de krop sla los en leg deze op een bord. Snijd de tomaatjes in vieren en de mango en avocado in stukjes en meng door elkaar in een kom. Knijp het limoensap uit boven de kom en breng op smaak met een klein snufje zwarte peper.
 
Mini sla met garnalen en mango 01
Mini sla met garnalen en mango 01
Mini sla met garnalen en mango 01
Verdeel het mengsel over de blaadjes sla en leg als laatste de garnaaltjes er op. Je kunt ook de garnaaltjes een paar minuten bakken met wat paprikapoeder. Het binnenste gedeelte van de kropjes sla kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken voor een salade.
30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.