Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Naanpizza met Garam Masala gehakt

Naanbrood wordt in India gebruikt als bijgerecht, maar je kunt er ook een heerlijke pizza van maken. In dit recept wordt het Indiase kruidenmengsel garam masala gebruikt om het gehakt om smaak te brengen.

Ingrediënten
  • 350 gr rundergehakt

  • 3 naambroden
  • 1 theelepel garam masala
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 gr rode ui

  • 150 gr cherry tomaat
  • een paar takjes bladpeterselie
  • 50 gr feta
Benodigdheden
  • Grillpan

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de aubergine in plakken en halveer deze plakken. Bak dit gaar in een (grill) pan in een scheutje olie. Snipper de rode ui, fruit deze aan en voeg het gehakt met de garam masala toe. Bak het gehakt rul en zet dan het vuur uit. Halveer snijd kwartjes van de cherrytomaat.

Naanbrood-pizza-1.jpg
Naanbrood-pizza-2.jpg
Naanbrood-Pizza.jpg

Besmeer de naanbroden met tomaten puree, verdeel het gehakt er over en maak af met plakjes aubergine en tomaten partjes. Verdeel de feta over de naanpizza’s en bak af in ongeveer 7 minuten. Maak de naanpizza’s af met wat gehakte bladpeterselie.

Tip: garam masala is verkrijgbaar in de grotere supermarkten en in toko’s, te vinden bij de kruiden en specerijen.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (49 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette