Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panna cotta met kokos

Een heerlijk tropische dessert: panna cotta met vanille, kokos en passievrucht

Ingredienten
200 ml slagroom
3 eetl suiker
200 ml kokosmelk
3 blaadjes gelatine
3 eetl suiker
1 vanillestokje
30 gr geraspte kokos
2 passievruchten
 
Materialen
4 glazen of 6 kleine glaasjes
 

Bereiding

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Schenk de slagroom en kokosmelk in een pannetje en voeg de suiker en vanillemerg toe. Laat dit 20 min zachtjes koken. Laat ondertussen de blaadjes gelatine 5 min weken in koud water en knijp ze daarna uit. Haal het pannetje van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer de geraspte kokos er door en schenk het mengsel in glaasjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees en zaadjes er uit. Verdeel dit over de panna cotta.
 
Tip: Je kunt het mengsel ook in siliconen muffinvormpjes gieten, laten opstijven en daarna er uit duwen.
 

 

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×