Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst

Deze smaakvolle couscous met braadworst is een gemakkelijke en gezonde avondmaaltijd en helemaal winterproof!

Ingrediënten
  • 300 gram parelcouscous
  • 1 stronk broccoli
  • 4 braadworsten
  • 1 eetlepel groene pesto
  • verse basilicum
  • Handje kaassnippers
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • boter (om te bakken)

Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 8 minuten de broccoliroosjes mee zodat deze mee kunnen koken. Giet de couscous en de broccoli af en laat alles even in de pan liggen.

Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje. Verwarm wat boter in een pan en bak de braadworsten gaar en rondom bruin. Snijd ze daarna in plakjes. Roer de pesto door de couscous met broccoli en verdeel over vier borden. Verdeel de plakjes worst erover en maak af met basilicum, kaassnippers en de geroosterde pijnboompitten.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×