Tonijnburger met frisse dip

HOOFDGERECHT/LUNCH - 15 MINUTEN - 4 STUKS *

Deze glutenvrije burgers met tonijn en quinoa vlokken zijn een bron van eiwitten en omega 3-vetzuren

Ingrediënten
1 blikje tonijn in water a 150 gr
2 eieren
½ kopje quinoa vlokken (te koop bij bv De Tuinen of Ekoplaza)
1 eetl verse bieslook, fijn gehakt
Olijfolie om in te bakken
Snufje zout en peper
 
Dip:
¼ kopje light mayonaise (of yogonaise)
1 eetl verse basilicum, fijngehakt
1 theel wijnazijn
Schil van ½ citroen
 
Bereiding
Meng de mayonaise, basilicum, citroenraso en wijnazijn in een kommetje door elkaar. Klop het het goed met een garde door elkaar. Wil de dip wat fijner van structuur dan kun je de staafmixer gebruiken.
 
Klop de eieren los en meng met de uitgelekte tonijn, quinoa vlokken, bieslook, zout en peper. Meng alles goed doorelkaar en vorm er 4 mooie burgers van. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers goudbruin aan beide kanten.
 
Serveer de tonijnburgers met de frisse basilicum dip.
 
Dit recept is afkomstig van https://fitgirl.nl/. Hier vind je niet alleen gezonde recepten maar ook een compleet platform met tips en informatie over krachttraining en een webshop met leuke sportkleding en accessoires.

 

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.