Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tonijnburger met frisse dip

HOOFDGERECHT/LUNCH - 15 MINUTEN - 4 STUKS *

Deze glutenvrije burgers met tonijn en quinoa vlokken zijn een bron van eiwitten en omega 3-vetzuren

Ingrediënten
1 blikje tonijn in water a 150 gr
2 eieren
½ kopje quinoa vlokken (te koop bij bv De Tuinen of Ekoplaza)
1 eetl verse bieslook, fijn gehakt
Olijfolie om in te bakken
Snufje zout en peper
 
Dip:
¼ kopje light mayonaise (of yogonaise)
1 eetl verse basilicum, fijngehakt
1 theel wijnazijn
Schil van ½ citroen
 
Bereiding
Meng de mayonaise, basilicum, citroenraso en wijnazijn in een kommetje door elkaar. Klop het het goed met een garde door elkaar. Wil de dip wat fijner van structuur dan kun je de staafmixer gebruiken.
 
Klop de eieren los en meng met de uitgelekte tonijn, quinoa vlokken, bieslook, zout en peper. Meng alles goed doorelkaar en vorm er 4 mooie burgers van. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers goudbruin aan beide kanten.
 
Serveer de tonijnburgers met de frisse basilicum dip.
 
Dit recept is afkomstig van https://fitgirl.nl/. Hier vind je niet alleen gezonde recepten maar ook een compleet platform met tips en informatie over krachttraining en een webshop met leuke sportkleding en accessoires.

 

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel