Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tonijnburger met frisse dip

HOOFDGERECHT/LUNCH - 15 MINUTEN - 4 STUKS *

Deze glutenvrije burgers met tonijn en quinoa vlokken zijn een bron van eiwitten en omega 3-vetzuren

Ingrediënten
1 blikje tonijn in water a 150 gr
2 eieren
½ kopje quinoa vlokken (te koop bij bv De Tuinen of Ekoplaza)
1 eetl verse bieslook, fijn gehakt
Olijfolie om in te bakken
Snufje zout en peper
 
Dip:
¼ kopje light mayonaise (of yogonaise)
1 eetl verse basilicum, fijngehakt
1 theel wijnazijn
Schil van ½ citroen
 
Bereiding
Meng de mayonaise, basilicum, citroenraso en wijnazijn in een kommetje door elkaar. Klop het het goed met een garde door elkaar. Wil de dip wat fijner van structuur dan kun je de staafmixer gebruiken.
 
Klop de eieren los en meng met de uitgelekte tonijn, quinoa vlokken, bieslook, zout en peper. Meng alles goed doorelkaar en vorm er 4 mooie burgers van. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnburgers goudbruin aan beide kanten.
 
Serveer de tonijnburgers met de frisse basilicum dip.
 
Dit recept is afkomstig van https://fitgirl.nl/. Hier vind je niet alleen gezonde recepten maar ook een compleet platform met tips en informatie over krachttraining en een webshop met leuke sportkleding en accessoires.

 

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread