Upside down ananas cake
Deze zachte en luchtige taart met schijven ananas in suikersiroop bak je op de kop
Ingrediënten
5 tot 8 ananasschijven
2 eetlepels ananassap
165 gr suiker
80 gr roomboter
20 ml melk
140 gr zelfrijzend bakmeel
180 gr fijne suiker
5 tot 8 geconfituurde kersen
4 eieren
1 vanillestokje
Bereiding
Verwarm de oven op 180 garden. Splits de eieren in eigeel en eiwit. Mix de eiwitten stijf met een mixer en zet apart. Klop de eigelen, fijne suiker, merg van vanillestokje en ananassap in een kom door elkaar met een garde of mixer totdat ze goed gemixt zijn. Smelt de boter in een pannetje op het vuur en roer de melk en suiker er door totdat het een egale siroop is.






Bak de cake ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een sateprikker. Haal de cake uit de oven en laat een paar minuten afkoelen (wacht niet veel langer anders plakt de siroop vast aan de vorm). Ga met een scherp mes langs de binnenkant van de bakvorm om de cake los te maken. Zet de vorm op een stuk aluminiumfolie want als je de rand van de springvorm los klikt kan de siroop er uit lekken. Keer de cake om op een bord. Giet de siroop die je hebt opgevangen op de folie terug op de cake en laat de cake geheel afkoelen.
Tip: Leg voor de zekerheid een bakplaat of een stuk aluminiumfolie onderin de oven als je een springvorm gebruikt om eventueel het lekken van de siroop op te vangen.