Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zaalouk (auberginepuree)

Een lekkere puree van tomaten en aubergine uit de Marokkaanse keuken die zowel als voorgerecht als bijgerecht opgediend kan worden
Ingrediënten
1 grote aubergine
3 tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
Paar takjes verse peterselie
Paar takjes verse koriander
1 theel paprikapoeder
Snufje gemalen komijn
1 eetl olijfolie
Peper en zout
4 pitabroodjes
 
Bereiding
Schil de aubergine en snijd in blokjes. Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes aubergine in 15 minuten gaar. Ontvel ondertussen de tomaten (zie tips) en snijd in blokjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de tomaten, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder toe en laat 15 minuten pruttelen. Prak de augerbineblokjes fijn met een vork en voeg toe aan de tomaten. Wil je de puree nog fijner hebben dan kun je ook alles even in een keukenmachine fijn pureren. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat nog 20 minuten zachtjes koken zodat het vocht grotendeels kan verdampen. Bak de pitabroodjes af en serveer de zaalouk lauw.
 
Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes