Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zaalouk (auberginepuree)

Een lekkere puree van tomaten en aubergine uit de Marokkaanse keuken die zowel als voorgerecht als bijgerecht opgediend kan worden
Ingrediënten
1 grote aubergine
3 tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
Paar takjes verse peterselie
Paar takjes verse koriander
1 theel paprikapoeder
Snufje gemalen komijn
1 eetl olijfolie
Peper en zout
4 pitabroodjes
 
Bereiding
Schil de aubergine en snijd in blokjes. Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes aubergine in 15 minuten gaar. Ontvel ondertussen de tomaten (zie tips) en snijd in blokjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de tomaten, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder toe en laat 15 minuten pruttelen. Prak de augerbineblokjes fijn met een vork en voeg toe aan de tomaten. Wil je de puree nog fijner hebben dan kun je ook alles even in een keukenmachine fijn pureren. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat nog 20 minuten zachtjes koken zodat het vocht grotendeels kan verdampen. Bak de pitabroodjes af en serveer de zaalouk lauw.
 

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×