Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zaalouk (auberginepuree)

Een lekkere puree van tomaten en aubergine uit de Marokkaanse keuken die zowel als voorgerecht als bijgerecht opgediend kan worden
Ingrediënten
1 grote aubergine
3 tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
Paar takjes verse peterselie
Paar takjes verse koriander
1 theel paprikapoeder
Snufje gemalen komijn
1 eetl olijfolie
Peper en zout
4 pitabroodjes
 
Bereiding
Schil de aubergine en snijd in blokjes. Breng een pannetje water aan de kook en kook de blokjes aubergine in 15 minuten gaar. Ontvel ondertussen de tomaten (zie tips) en snijd in blokjes. Verhit de olie in een pannetje en voeg de tomaten, knoflook, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder toe en laat 15 minuten pruttelen. Prak de augerbineblokjes fijn met een vork en voeg toe aan de tomaten. Wil je de puree nog fijner hebben dan kun je ook alles even in een keukenmachine fijn pureren. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat nog 20 minuten zachtjes koken zodat het vocht grotendeels kan verdampen. Bak de pitabroodjes af en serveer de zaalouk lauw.
 
Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s