Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalmtartaar met komkommer

Deze frisse tartaar is heel makkelijk te maken en ziet er bovendien feestelijk uit!

Ingredienten
1 komkommer
400 gr verse zalm (gerookte kan ook of een combinatie van beide)
1 citroen
25 gr verse bieslook
50 ml olijfolie
peper en zout
 
Bereiding
Snijd de zalm in blokjes van ca ½ cm, doe dit ook met de komkommer en doe ze beide in een kom. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg de rasp en 2 eetlepels van het citroensap toe aan de zalm en komkommer. Bewaar een paar sprieten bieslook en hak ongeveer de helft grof en schep dit door het zalmmengsel.
 
zalmtartaar 01
zalmtartaar 01
zalmtartaar 01
zalmtartaar 01
Verdeel ¼ van het zalmmengsel over een kookring en druk aan met een lepeltjes. Haal de ring voorzichtig omhoog. Hak de andere helft van de bieslook zo fijn mogelijk en meng dit door de olie. Besprenkel de tartaar en de ruimte er om heen met een beetje bieslookolie. Leg nog ter garnering een paar sprietjes bieslook op de tartaar.
 
Deze tartaar kun je van te van te voren maken, bewaar hem dan goed afgedekt in de koelkast en serveer hem nog diezelfde dag.
 

Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel