Speculaascake met appel

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

Bakrecept 35 min + 55 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Gebruik 10 gr van de boter om de cakevorm in te vetten. Mix met een mixer de andere 240 gr boter met de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel.

  2. Voeg een voor een de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Meng het cakemeel met de koek en speculaaskruiden. Zeef dit bij het romige beslag en mix nog een minuutje door elkaar. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de helft van het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel de stukjes appel er over.

  3. Schep de rest van het beslag er bovenop en bestrooi met de amandel. Zet de cake ongeveer 55 min in de oven. Als hij te donker wordt kun je de cake afdekken met aluminiumfolie. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen.

Heeft het gesmaakt?
309 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!