Zalmburger met avocado

Deze zalmburger met bieslook en rode peper is lekker in combinatie met de romige avocado

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zalm in grove stukken en doe in een keukenmachine. Voeg de grof gesneden ui, citroensap en rasp, bieslook, peper, zout en rode peper toe. Maal het mengsel fijn. Voeg paneermeel toe aan het mengsel tot het stevig genoeg voelt om er burgers van te maken. Vorm met je handen of burgerpers 2 mooie burgers van het zalmmengsel.

  2. Verhit een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 8 minuten op middelhoog vuur licht bruin (bak ze niet te lang want dan worden ze droog). Meng de halvanaise en de yoghurt door elkaar. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd in partjes. Verdeel een beetje sla op een bord. Leg de zalmburger er op en leg de partjes avocado er op. Schep wat van de yoghurtdressing er op en garneer met een snufje peper en wat bieslook. Serveer er als hoofdgerecht nog wat rijst of aardappeltjes bij.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!