Broodje falafel

Geniet lekker van een goed gevuld pitabroodje met een romige koolsalade, tomaatjes en falafel balletjes

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Als je de falafel zelf maakt dan begin je daar mee. Bak deze, net als kant je kant en klare falafel gebruikt, op het einde.

  2. Bak de pitabroodjes indien nodig nog af. Pers de knoflook uit. Meng de kool met de yoghurt, knoflook, citroensap, peper en zout tot een romige koolsalade. Snijd de komkommer in plakjes en de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Bak de falafel.

  3. Vul de pitabroodjes met de koolsalade, tomaat, komkommer en falafel. Garneer eventueel met wat peterselie of munt.

  4. Tip: voeg voor wat extra pit wat chilipeper of harissa toe. Lekker als lunch of avondmaal met bijvoorbeeld een extra salade of wat zoete aardappelfrietjes er bij.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!