Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Cranberry crumble

 
 
Frisse crumble met cranberries als perfecte afsluiter van je diner
 
Ingrediënten
2 grote appels
100 gr cranberry’s
300 gr bloem
150 gr  suiker
200 gr boter
snufje zout
1 theelepel kaneel
2 theel citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd de appels in partjes. Meng de bloem, suiker en snufje zout in een kom. Voeg boter toe en meng het erdoor tot het deeg uit kleine kruimelstukjes bestaat. Vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in en verdeel de appelpartjes en de cranberry’s over de bodem. (bewaar een paar cranberry’s voor de garnering) Sprenkel er wat citroensap over en strooi de kaneel eroverheen. Verdeel het kruimeldeeg erover totdat alle appels bedekt zijn. Strooi er nog een paar overbleven cranberry’s over. Zet de schaal ongeveer 40 min in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×