Chocolade bananenbrood

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.

Bakrecept 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Doe 3 bananen in een keukenmachine en voeg de eieren en kaneel toe. Mix fijn.

  3. Voeg dan het speltmeel, bakpoeder, cacao, vanille en honing toe en mix nog een keer door elkaar.

  4. Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier of een van siliconen.

  5. Snijd de laatste banaan over de lengte doormidden en leg bovenop het beslag.

  6. Bak het bananenbrood ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.

  7. Tips: ook lekker met noten erdoorheen.

  8. Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood

Heeft het gesmaakt?
562 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!