Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gnocchi met groene pesto

Snel en makkelijk recept voor een salade met gnocchi met zelfgemaakte pesto en tomaatjes
Ingrediënten 
500 gr gnocchi
400 gr cherrytomaatjes
100 gr sla (bv rucola melange)
50 gr pijnboompitten, licht geroosterd
1 teentje knoflook
50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt + beetje voor garnering
4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie
30 gr basilicum
Zwarte peper
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de knoflook, kaas en 30 gr pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door.
Halveer de cherrytomaatjes. Kook de gnocchi in een paar minuten in een grote hoeveelheid water gaar. Ze zijn gaar als ze boven drijven. Giet de gnocchi af en doe weer terug in de pan. Schep de zelfgemaakte pesto er door.
 
gnocchi met groene pesto 01
gnocchi met groene pesto 01
gnocchi met groene pesto 01
gnocchi met groene pesto 01
Verdeel wat sla en tomaatjes op een bord en schep de gnocchi met pesto er op. Verdeel de overgebleven pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas er over.
Heb je grote eters? Houd dan 3 personen voor dit recept aan. Wil je super snel klaar zijn dan kun je natuurlijk ook kant en klare pesto gebruiken.
Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel