Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frittata

Een heerlijke voor bij de tapas, omelet uit de oven met courgette, asperges, chilipeper en kaas
Ingrediënten
4 eieren
1 kleine ui
1 grote aardappel
1 eetl olijfolie
1 pot groente asperges
1 rode chilipeper
1 courgette
3 eetl geraspte kaas
 
Materialen:
Schaaltje van ca 20 cm doorsnede
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes. Verhit de olie in een pan een fruit de ui aan. Leg de aardapplschijfjes op de ui en dek de pan af met aluminiumfolie en laat 20 minuten op zacht vuur gaar worden. Verwarm de oven op 200 graden. Schep de ui en aardappel voorzichtig in een ovenschaaltje van ca 20 cm doorsnede en verdeel over de bodem. Laat de asperges uitlekken en snijd de courgette dwars doormidden en daarna in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook in dunne reepjes. Schik de asperges, courgette en peper als spaken van een wiel over de aardappel. Kluts de eieren in een kom en klop ze los. Giet de eieren over de schotel en strooi er wat zout en peper over. Verdeel als laatste de kaas er over en zet 25 minuten in de oven. Prik met een prikker in de frittata om te kijken of hij gaar is. Serveer warm of lauw.
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×