Caribische bowl met bakbanaan

De pokebowl kennen we nu wel, probeer daarom eens deze gezonde bowl met quinoa, bakbanaan en bonen.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de quina gaar volgens de verpakking en een pan met water met een snufje zout. Schil de bakbanaan en snijd de banaan in plakjes. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pannetje en bak de plakjes bakbanaan hier 4 a 5 minuten per kant in tot ze goudbruin beginnen te kleuren.

  2. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi lichtjes met een beetje zout. Laat de mais en eventueel de bonen uitlekken. Pers de limoen uit en vang het sap op. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een keukenmachine. Maak een bowl met wat quinoa, zwarte bonen en mais en leg wat plakjes avocado er op. Doe wat dressing er over en garneer eventueel met wat extra koriander.

  3. Bekijk ook eens dit recept voor een poke bowl

Heeft het gesmaakt?
43 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!